Algemeen onderzoek

Het is aan te raden jaarlijks je huisdier grondig te laten onderzoeken. Zo kunnen eventuele problemen vroegtijdig opgespoord en behandeld worden. Verder is ook de vaccinatie dan aan de orde. Afhankelijk van de leeftijd en voorgeschiedenis van uw dier, kan er gekozen worden voor ofwel vaccinatie, ofwel een titerbepaling, waarbij de hoeveelheid antistoffen wordt gemeten. 

Je kan bij ons ook terecht voor een junior check-up. Bij de laatste puppy vaccinatie is de pup vaak zo’n 3 maanden en is de volgende gezondheidscontrole pas weer over een jaar bij de volgende vaccinatie. Maar in de tussenliggende maanden verandert er juist veel. Tijdens het juniorconsult wordt de pup op 6 maanden nagekeken door één van onze dierenartsen en krijg je extra informatie over de ontwikkeling en conditie van je pup. Er wordt naar het gebit, de groei en het gewicht gekeken en de voeding en het gedrag worden besproken.

Vanaf het 7e levensjaar kan je hond/kat senior genoemd worden. Dit is de gemiddelde leeftijd waarop het verouderingsproces begint, afhankelijk van ras en gewicht. Wij bieden je daarom ook een senior check-up aan. Indien nodig kunnen we dan in overleg met u ook nog uitgebreider onderzoek doen zoals een bloedonderzoek, echo, EKG of röntgenopname. Voor een senior check- up kan je best een afspraak maken.

Spoeddienst

Telefonisch 24u/24u 7d/7d beschikbaar. 

011/40.24.95

Klik hier voor meer details